Voor wie?
Ik geef zangles aan:
  • Koorzangers die willen werken aan techniek, klank en expressie
  • Ervaren koorzangers die toe zijn aan een ‘beter’ koor
  • Jongeren die auditie willen doen voor een muziekopleiding (conservatorium, musicalacademie)
  • Ouderen die hun stem op peil willen houden
  • Iedereen die nog meer plezier wil beleven aan zingen

Wat?
Een doorsnee les begint met inzingen, daarna enkele oefeningen en tot slot werken aan een zelfgekozen stuk of nummer. Aan bod komen zaken als klankvorming, toonvorming, ademsteun, lichaamshouding, tekstinterpretatie en expressie. Waar het accent ligt hangt onder andere af van wensen en mogelijkheden van de leerling. Zing je van blad? Handig! Kun je geen noten lezen? Ook geen probleem.

Hoe?
In de loop der jaren heb ik een eigen aanpak ontwikkeld. We borduren verder op de kwaliteiten die je stem al heeft. Die breiden we uit en verbeteren we. Elementen uit de EVT (Estill Voice Training) gebruik ik bij het verkennen van je stem en als oefeningen voor bewuster stemgebruik. De lessen begeleid ik op piano.

Waar?
De meeste lessen geef ik aan huis, in Bilthoven-Zuid. Op woensdagmiddag geef ik les in Utrecht en op dinsdagavond elders in Bilthoven.

Gratis proefles?
Lijkt het je wat? Ik geef je graag een gratis proefles. Dan bekijken we of mijn aanpak je bevalt, welke mogelijkheden ik zie om je zingen te verbeteren en of ik daarvoor de aangewezen persoon ben.